Att tänka när man ska köpa  Spabad

Sugen på att köpa spabad? Tänk att kunna krypa ner i ett varmt spabad och få välgörande massage hemma, året om, i alla väder? Bara att lyfta på locket och sjunka ner i det varma vattnet som hjälper dig koppla av och vårda ömma muskler. Vad ska man då tänka på vid köp av spabad? Nedan har vi skrivit ner några saker som vi tycker är viktiga att tänka på.

Vi har valt att arbeta med olika märken som håller god kvaliet, är bra isolerade med tanke på vårt klimat samt att det går att få tag i reservdelar om olyckan skulle vara framme

 

Spabad är en form av avancerat bubbelbad eller bubbelpool. Som sådant är de utrustade med massagemunstycken som använder vattenstrålar och rätt temperatur för en behaglig effekt på kroppen. Det betyder att de väger en del och dessutom behöver ström.

När du planerar var du vill ha ett utomhusspa bör du tänka på att det gör dig bäst så nära huset som möjligt, självklar med utsikt i åtanke. En plats nära huset gör det mycket lättare att använda badet under vintern. Tänk på att du behöver en rak och plan yta som klarar av spabadets tyngd sam tillgång till elektricitet för att driva driva ett utespa. För ett utomhusspa är det bäst om ytan är väl isolerad mot marken.

Att äga ett spabad innebär att det behöver skötas. Framförallt behöver det desinficeras, som du enklast gör med klorrengöring efter varje bad. Klor till spa hittar du hos oss. Du behöver också rengöra filtret med jämna mellanrum samt byta vatten några gånger om året.

Det finns en uppsjö av spabad på marknaden. Några saker som vi tycker är mycket viktigt att tänka på när man ska köpa spabad är:

  • Isoleringen. Driftskostnad. Dessa två går hand i hand. Våra spabad är fullisolerade och har extraförstärkta och dubbelisolerade bottenplattor. Eco-boost-pumparna är extremt energisnåla och knappt hörbara. De flesta av baden är dessutom byggda på en lätt och stark aluminiumram. Ett rejält isolerat lock är självklart standard på alla modeller

 

  • Att det går att få tag i reservdelar. Det kanske låter självklart men det så är det inte,. Det är bra om leverantören själv har ett lager på reservdelar så att man snabbt kan få fram den del man behöver.
  • Helgjuten bottenplatta i plast eller glasfiber. Detta är en mycket viktig punkt så att det inte kommer in djur som bosätter sig under spabadet och börjar knapra på isoleringen.
  • Ytmaterialet. Välj Lucite som är ett ytmaterial av hög kvalitet för att säkerställa en lång livslängd på finishen.
Köpa spabad?